X

Géants des Ardennes17/08/2019

Verslag Foto's Fotoservice

Op zaterdag 17 augustus schotelt de Proximus Cycling Challenge een onvervalste Ardennenklassieker voor: Les Géants des Ardennes! Vanuit startplaats Angleur vertrekken er drie tochten (80km - 112km - 153km) op maat van wielerliefhebbers die niet bang zijn van een stevige portie klimwerk. Deze toertocht heet niet voor niets 'Géants Des Ardennes' want je krijgt de mooiste Ardense hellingen op het menu, waaronder enkele onbekende pareltjes!

Parcours Praktische info

Parcours

Het parcours van de 153km leidt je over maar liefst 13 hellingen waaronder de Côte de Chambralles en de Côte de Niaster, twee onvervalste pareltjes onder de Ardense hellingen. Dit zorgt voor maar liefst bijna 2200 hoogtemeters. In de langste afstand zit ook de Côte de Xhierfomont. Deze helling heeft 4 haarspeldbochten kort achter elkaar waardoor je je even in de Alpen waant!

De middellange en korte afstand van respectievelijk 112km en 80km zijn ook niet te versmaden en bieden nog voldoende hoogtemeters en klimwerk om er een geslaagde dag van te maken. De beruchte Côte de Chambralles zit in alle 3 de afstanden en zal je klimmersbenen tot het uiterste testen. Deze klim is goed voor anderhalve kilometer aan gemiddeld 9,5% met enkele uitschieters tot wel 15%. Ook de Côte de Niaster is een prachige klim van 2 kilometer aan gemiddeld 8%. Door zijn bochtig karakter varieert het stijgingspercentage voortdurend, wat voor veel fietsters een mooie uitdaging is!

De lange afstand, de gulden middenweg of een korte maar krachtige tocht? Voor iedere wielerliefhebber bieden we een parcours op zijn of haar maat!

De GPX files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

 • 80 km (1160 hoogtemeters)
 • 112 km (1691 hoogtemeters)
 • 153 km (2151 hoogtemeters)

Parcoursoverzicht

Parcoursoverzicht

Parcours Chambralles

1. Côte de Chambralles

Stevige start van de dag met deze misschien iets onbekendere helling (1550m / 9.5% ). De klim start onmiddelijk vrij stijl met een bocht naar links. In de volgende haarspelbocht vlakt het iets af maar niet lang want de laatste kilometer is gemiddeld aan 10% met pieken tot 15%.

(80km - 112km - 153km)

Meer info

Parcours Côte de Niaster

2. Côte de Niaster

Vlak na de mooie beklimming van de Côte de Chambralles volgt de Côte de Niaster. Deze beklimming is misschien iets makkelijker (1800m / 15%) als de voorgaande beklimming maar zeker zo mooi. Sterker zelfs, de beklimming kronkelt zo mooi naar boven dat veel wielerliefhebbers er instant verliefd op worden.

(112km - 153km)

Meer info

Parcours Côte de Xhierfomont

3. Côte de Xhierfomont

Voor wie zich aan de langste afstand waagt hebben we nog een leuk extraatje in aanbod. Wie begint aan de Côte de Xhierfomont waant zich in de Alpen met de 4 prachtige haarspeldbochten die elkaar snel opvolgen. Na deze bochten wordt je beloond met een prachtig zicht op de omgeving.

(153km)

Meer info

Parcours Côte de Chevron

4. Côte de Chevron

Kort, maar zeer krachtig. Na Côte de Xhierfomont schotelen we je nog deze gigantische kuitenbijter voor. 700 meter over gemiddeld 10,2% met uitschieters tot 15%.

(153km)
Parcours Ry D'Oneux

5. Ry D'Oneux

Een echte tempoklim. Met 5% gemiddeld over 3100 meter en uitlopers tot 7% is deze op beklimming op maat van echte tempoklimmers. Een heerlijke beklimming om mee te beginnen na de laatste bevoorrading. Je rijdt beschut door de bossen van Esneux.

(80km - 112km - 153km)

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Uitgebreide bevoorrading* met o.a. Aptonia sportvoeding, Meli honingwafels, bananen en gedroogd fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Wegwijzer
 • Parcourssticker met info over hellingen, bevoorradingen
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Koffie bij de start
 • Massage bij aankomst

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Country Hall de Liège
Allée du Bol d'Air 13
4031 Angleur

 • 80 km : 07u30 - 11u00
 • 112 km : 07u30 - 10u00
 • 153 km : 07u30 - 09u30

Officiële sluiting finish om 17u00.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 80 km : 1 bevoorrading
 • 112 km : 2 bevoorrading
 • 153 km : 3 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech.

Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de infokaart.

Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische dienst:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hier aan meewerkt, wordt 17 augustus opnieuw een hoogdag!

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Géants des Ardennes! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Zoek je foto's op

Inschrijven

Scan & Ride

80 km 112 km 153 km
Early Bird
(Tot en met 5 augustus 2019 - 23u59)
€11 €13 €13
Na 5 augustus 2019 €14 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement.

Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 17 augustus vanaf 7u30 je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies.

Bekijk hier het deelnamepakket

Daginschrijvingen (Zaterdag 17 augustus 2019)

Afstanden 80 km 112 km 153 km
Tarieven €14 €16 €16

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

* Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen, FCWB en KBWD krijgen 3euro; korting voor daginschrijvingen. Nog geen lid? Klik hier.

* Leden aangesloten bij Peloton Cycling Team genieten ongeacht het moment van hun inschrijving van het Early Bird tarief. Nog geen lid? Klik hier.

Groepsinschrijving (tot en met 05/08)

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Voorbereiding

Aptonia

Aptonia is het voedings- en triatlonmerk van Decathlon. Aptonia heeft naast materiaal en accessoires voor zowel de beginnende als gevorderde triatleet, ook een bijzonder ruime keuze aan voeding, hydratatie en recuperatie-artikelen in haar gamma. Dankzij een uitgebreid en doeltreffend gamma kan elke wielrenner, van toerist tot kampioen, de beste versie van zichzelf worden! Ontdek onze gels, bars en isotone dranken online en in de Decathlon-winkels!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton