X

Géants des Ardennes20/08/2022

Parcours Praktische info Schrijf je in!

Op zaterdag 20 augustus schotelt de Proximus Cycling Challenge opnieuw een onvervalste Ardennenklassieker voor: Les Géants des Ardennes! Vanuit startplaats in Angleur vertrekken er drie tochten (84km - 116km - 161km) op maat van wielerliefhebbers die niet bang zijn van een stevige portie klimwerk. De'Géants Des Ardennes' heeft zijn naam niet gestolen, want tijdens deze toertocht staan de mooiste Ardense hellingen op het menu, samen met enkele onbekende pareltjes!

Parcours Praktische info Inschrijven

Parcours

Het parcours van de 161km leid je over maar liefst 13 hellingen waaronder de Côte de Chambralles en de Côte de Niaster, twee prachtige beklimmingen in het Ardense landschap. De beruchte Côte de Chambralles zit in de 3 afstanden en zal je klimmersbenen tot het uiterste testen. Deze klim is goed voor anderhalve kilometer aan gemiddeld 9,5% met enkele uitschieters tot wel 15%.

De Côte de Niaster zit in de lange en middellange afstand en is een prachtige klim van 2 kilometer aan gemiddeld 8%. Door zijn bochtig karakter varieert het stijgingspercentage voortdurend, wat voor veel fietsers een mooie uitdaging is!

In de afstand van 161 km zit ook de Côte de Xhierfomont. Deze helling heeft 4 haarspeldbochten kort achter elkaar waardoor je je even in de Alpen waant. Nieuw in het parcours van de langste afstand is de Mur de Durbuy. Deze klim was in juni nog het decor van de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour. Hij is 1,3 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%, maar het zwaartepunt ligt in de eerste 600m: gemiddeld 10% en met een uitschieter tot wel 17%. Volhouden tot het einde is de boodschap!

De middellange en korte afstand van respectievelijk 116km en 84km zijn ook niet te versmaden en bieden met de Côte de Dolembreux, Côte de Chaply en de Côte de Fays nog voldoende hoogtemeters om er een geslaagde dag op de fiets van te maken.

De lange afstand, de gulden middenweg of een korte maar krachtige tocht? Voor iedere wielerliefhebber bieden we een parcours op zijn of haar maat!

De GPX-files van het parcours zullen een week voor het event online staan.

Er is keuze uit drie afstanden:

Parcoursoverzicht

Parcours Chambralles

1. Côte de Chambralles

Deze klim zorgt voor een stevige start van de dag met een klimafstand van 1550 m aan een gemiddeld stijgingspercentage van 9.5%. De klim start onmiddellijk vrij steil met een mooie bocht naar links. In de volgende haarspelbocht vlakt de klim een beetje af, maar het zwaartepunt ligt in de laatste kilometer: gemiddeld 10% en met pieken tot wel 15%!

(84km - 116km - 161km)

Meer info

Parcours Côte de Niaster

2. Côte de Niaster

Vlak na de prachtige beklimming van de Côte de Chambralles volgt de Côte de Niaster. Deze beklimming is iets makkelijker (1800 m / 5%) als de voorgaande beklimming maar zeker zo mooi. Keer op keer blijven wielerliefhebbers zich verbazen over de hoeveelheid bochten in deze klim. Het blijft maar doorgaan, wat ervoor zorgt dat er stevig moet worden geklommen tot boven!

(116km - 161km)

Meer info

Parcours Mur de Durbuy

3. Mur de Durbuy

Een leuk extraatje voor wie zich aan de langste afstand waagt van de Géants des Ardennes. Deze klim was in juni nog het decor van de koninginnenrit in de Baloise Belgium Tour. Hij is 1,3 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%, maar het zwaartepunt ligt in de eerste 600m waarbij geklommen wordt aan gemiddeld 10% en met een uitschieter tot 16%!

(161km)

Parcours Côte de Chevron

4. Côte de Chevron

Kort, maar zeer pittig. Na Côte de Xhierfomont schotelen we je nog deze gigantische kuitenbijter voor. 700 meter over gemiddeld 10,2% met uitschieters tot 15%.

(161km)

Parcours Ry D'Oneux

5. Ry D'Oneux

Een echte tempoklim. Ry d'Oneux is een beklimming in de regio Condroz - Famenne. Hij is 4 kilometer lang en overbrugt 171 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.4%. Een heerlijke beklimming om mee te beginnen na de laatste bevoorrading. Je rijdt beschut door de bossen van Esneux.

(84km - 116km - 161km)

Meer info

Praktische info

Deelnamepakket voor elke deelnemer

 • Uitgebreide bevoorrading* met o.a. 3Action sportvoeding, wafels, koeken, bananen en gedroogd fruit
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Wegwijzer
 • Parcourssticker met info over hellingen, bevoorradingen
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Koffie bij de start

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Start & finish / Locatie en uren

Country Hall de Liège
Allée du Bol d'Air 13
4031 Angleur

 • 84 km : 07u30 - 11u00
 • 116 km : 07u30 - 10u00
 • 161 km : 07u30 - 09u30

Officiële sluiting finish om 17u00.

Scan & Ride

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dan kan je terecht in de aangegeven inschrijvingszone en krijg je na betaling jouw kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

Bevoorrading

 • 84 km : 1 bevoorrading
 • 116 km : 2 bevoorrading
 • 161 km : 3 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!
Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Bereikbaarheid & parkings

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie. Weldra wordt het parkingplan online geplaatst.

Technische service

Zowel bij de start als op het parcours helpen onze mekaniekers je graag verder in geval van pech. Bij onherstelbare schade aan je fiets, kan je steeds beroep doen op het noodnummer dat je kan terugvinden op de infokaart. Een bezemwagen komt je dan zo snel mogelijk ophalen.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via volgende toeristische dienst:

Label "MV OK": zorgeloos fietsen voor mannen en vrouwen

Alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge kregen van Cycling Vlaanderen het "MV OK" label. Dit label toont aan dat er rekening gehouden wordt met een aantal basisbehoeften van fietsende vrouwen (en mannen).

Op alle evenementen van de Proximus Cycling Challenge bieden wij:

 • Aparte kleedkamers en douches
 • Aparte wc's aan de bevoorradingen
 • Aparte wc's aan de start- en finishlocatie
 • Technische bijstand op het event

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven maar ook geen afval achter te laten of te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hier aan meewerkt, wordt 20 augustus opnieuw een hoogdag!

Inschrijven

Online voorinschrijvingen (t.e.m. woensdag 10 augustus - 23u59)

84 km 116 km 161 km
Early Bird
(Tot en met 10/08 - 23u59)
€13 €15 €17
Vanaf 11/08 €16 €18 €20

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Na online inschrijving en betaling ontvang je een e-mail met een link naar jouw persoonlijke e-ticket. Gelieve dit, uitgeprint of op smartphone, mee te nemen op de dag van het evenement.

Op vertoon van dit persoonlijke e-ticket kun je op 20 augustus vanaf 7u30 uur je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride.

Bekijk hier het deelnamepakket

Daginschrijvingen (20 augustus 2022)

Ben je een last minute beslisser? Geen probleem! Ook ter plaatse kan je je nog gemakkelijk inschrijven: breng je elektronische identiteitskaart mee voor een vlotte inschrijving!

Afstanden 84 km 116 km 161 km
Tarieven €16 €18 €20

*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er € 5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

**Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Zij dienen zich wel in te schrijven via daginschrijving en betalen dan 5 euro waarborg voor het kaderplaatje.

***Leden aangesloten bij Cycling Vlaanderen en FCWB krijgen op vertoon van een geldige lidkaart 3 euro korting op deze daginschrijvingstarieven.

Groepsinschrijving (t.e.m. woensdag 10 augustus 2022 – 23u59)

Wil je samen met collega's en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met maandag 8 augustus 2022.

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren. Hiervoor wordt een administratiekost van € 5 per wijziging aangerekend.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

Ik doe mee!

Bij inschrijven verklaar je je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Géants des Ardennes! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na Géants des Ardennes je persoonlijke foto’s opzoeken!

Ben je op zoek naar een vakantiehuis voor een moment met je gezin, met je sportteam, voor een teambuilding of met je vrienden?

Foto Ardennes Etape

Of je nu met 2 of met 50 personen bent, Ardennes-étape biedt je het beste van de Belgische Ardennen aan. Meer dan 2.000 vakantiehuizen voor alle smaken en budgetten. Van een tiny house tot luxe villa met een wellnessruimte, Ardennes-étape beschikt over het vakantiehuis dat bij jou past.

Met de code AE-PC2022 geniet je van 30 euro korting op elk van je fietsverblijven in 2022 met Ardennes-étape.

Ga naar ardennes-etape.be en kies jouw verblijf.

Wil je een persoonlijke aanbod ontvangen? Neem contact met ons op.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

Organisatie & pers

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton